A kosarad üres.

Próbáld ki a

10 tipp: a puhos has ellen, a feszes hasért

1. Sétálj, kocogj legalább 30 percet heti háromszor, hogy felgyorsítsd az anyagcserédet, így segíted a zsírégetést.

1. Sétálj, kocogj legalább 30 percet heti háromszor, hogy felgyorsítsd az anyagcserédet, így segíted a zsírégetést.

2. Egyél egy kis marék mandulát minden reggel. A mandula az egyik legegészségesebb nasi, ráadásul proteintartalma segíti a zsírégető folyamatok beindulását.

3. Szerezz be egy Pilates DVD-t, és végezd el a gyakorlatokat heti 2-3-szor. A Pilates gyakorlatok az egész testet erősítik, különös tekintettel az „erőművedre” - a tested középső részére -, ráadásul a hajlékonyságodat is javítják.

4. Fogyassz sok növényi rostot és hagyd el a szénhidrátokat. A fehér kenyeret, tésztát, krumplit, fehér rizst nem javasoljuk. Helyette teljes kiőrlésű kenyeret, barna rizst egyél, és nagyon sok friss gyümölcsöt, zöldséget.

5. Igyál zsírszegény tejet! Próbáld visszafogni a napi tejfogyasztásodat, mert a tejtermékek gyakran okoznak püffedést, felfúvódást.

6. Hetente legalább háromszor végezz hasizom-gyakorlatokat. Figyelj oda a mozdulatokra; a legjobb, ha hasprést csinálsz (kezek tarkón, és csak annyira emeled meg a felsőtestedet, hogy az állad a mellkasodat érje), de az is jó, ha váltogatod a gyakorlatokat.

7. Igyál nagyon sok vizet, legalább 6-8 pohárral naponta. Ez nemcsak eltelít - vagyis kevesebbet eszel -, hanem az emésztésedet is segíti.

8. Három órával elalvás előtt már ne egyél. Ha muszáj valamit vacsoráznod, akkor az egy kis adag zöldség vagy gyümölcs legyen.

9. Egyél sokszor kevesebbet a 2-3 nagy adag helyett, kerüld a túlzott telítetttség érzését. A többszöri étkezés az anyagcserét is fokozza.

10. Olykor tarts egy kis szünetet, és jutalmazd meg magad valami finomsággal, amit nagyon szeretsz. Nem tilthatod el magad teljesen a kedvenc ételeidtől, mert úgy könnyen megutálhatod a diétát, és visszatérhetsz rossz étkezési szokásaidhoz.