A kosarad üres.

Próbáld ki a

11 gyorsan megvalósítható tipp a fittebb vakációhoz

Egy gyönyörű tengerparti városban töltöttem a nyári szabadságomat. Királyi lakomákban volt részem, a napjaimat a napernyő árnyékában olvasással töltöttem, este pedig megengedtem magamnak egy vagy két sört. Otthon szomorúan láttam, hogy híztam 5 kilót. Hányszor hallottál már ehhez hasonló történeteket? Hányszor történt meg veled ugyanez? Idén nem kell így lennie... Adunk 11 tippet, hogy a vakáció alatt is fitt maradj!

1. tipp: Részesítsd előnyben a nyári gyümölcsöket és zöldségeket!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a nyaralás alatt egészségtelenül étkeznek, mivel ezt a pihenés egyik formájának tekintik. Ugyanakkor számtalan lehetőség van arra, hogy a vakáció alatt is finom, egészséges ételeket együnk. Elég csak arra gondolni, hogy milyen sok zöldség, gyümölcs vagy tengeri herkentyűkből és halakból álló finomságok közül választhatunk

 

2. tipp: Étkezz rendszeresen!

Nem számít, ha az egész napodat a tengerparton akarod tölteni, mert ott is számtalan lehetőséged van arra, hogy 3-4 óránként egyél. Ha nem akarsz sokat költeni, csomagolj néhány egészséges snacket a strandtáskádba, hogy enni tudj az úszás, a napozás vagy a gondtalan séták között.

 

3. tipp: Esténként ne igyál túl sok alkoholt!

Tudjuk, hogy jó érzés meginni néhány színes koktélt vagy egy-két pohár finom bort a barátaiddal, de ez két nagy problémát is jelent. Először is, az alkoholnak elég magas a kalóriatartalma és könnyű tőle felszedni néhány kilót. Másodszor pedig az esti alkoholfogyasztás gyakran megzavarja az alvást, és egy hánykolódással töltött éjszaka miatt másnap fáradt és enervált leszel.

 

4. tipp: Igyál rengeteg vizet!

Nem csak azért, mert a testednek szüksége van a napozás közben kiizzadt folyadék pótlására, hanem mert teltségérzetet okoz, és segít megelőzni a túlevést.

 

5. tipp: Hagyd az autódat a szállásod parkolójában!

Ha kocsival mész nyaralni, parkold le az érkezés után, és hagyd a parkolóban a nyaralás végéig, a környék felfedezéséhez pedig használd a lábaidat. Menj gyalog a strandra, sétálj el a helyi piacra, és a közeli város meglátogatásához se használj autót.

 

6. tipp: Légy bátor és kalandvágyó!

Ha van az évnek olyan része, amikor érdemes új dolgokat kipróbálni, az kétségkívül a nyári vakáció! A strandon is számtalan módot taláhatsz erre: – bérelj egy hajót, próbáld ki a búvárkodást, állj be a strandröplabdázók közé egy meccsre, vagy építs homokvárat! ... Ezen tevékenységek mindegyike segít fittnek maradni a nyaralás alatt.

 

7. tipp: Kapcsold ki a mobiltelefonodat!

Ha folyton a kezed ügyében van az okostelefonod, az időd nagy részét ülve vagy fekve fogod tölteni, anélkül, hogy valami értelmes dolgot csinálnál. Az okos mobileszközök nagyon hasznosak a hétköznapokon, de a nyári vakáció során sokkal érdekesebb lehetőségek várnak rád, mint a telefonnyomkodás.

 

8. tipp: Tanulj meg egy új sportot!

Szeretnéd meglovagolni a tenger hullámait? Vagy jobban érdekel a wakeboard és a vízi sí?  Esetleg szeretnél végre profi módon teniszezni? Akkor ne szalaszd el az alkalmat! – Egy új sport segít formában maradni, miközben érdekessé és változatossá teszi a nyaralást.

 

9. tipp: Kelj fel korán!

Nem arra akarunk biztatni, hogy 7-re állítsd be az ébresztőórát, hiszen mi is tudjuk, hogy a jól megérdemelt vakációdat töltöd. De érdemes viszonylag korán kelned, hogy a napot teljes egészében ki tudd használni, és minden beleférjen, amire vágysz. Ha délben kelsz fel, a nap fele már elveszett.

 

10. tipp: Ne égj le a napon!

Hogy miért? Mert károsítja a bőrödet és mert ha leégsz, az időd nagy részét az unalmas szálláson rostokolva, árnyékban kell töltened, távol a tengertől és az izgalmas programoktól.

 

11. tipp: Vigyél magaddal egy menő edzőeszközt!

Furcsának hangzik? Pedig nem az. Ha veled van, nem lustulsz el, mert mindig emlékeztet arra, hogy ideje mozogni. Persze, felfogadhatsz egy személyi edzőt is, de az drága. Annál tudunk egy sokkal jobbat! A Gymbit Bandu edzőrendszer rendkívül könnyű és egészen kis helyen elfér. Bármilyen székkel használhatod, amit így valóságos edzőteremmé alakíthatsz. És tudod, mit? Még a személyi edzőről sem kell lemondanod! Látogasd meg a weboldalunkat és nézd meg a 4 edzővideót, amelyek segítenek megfelelően kihasználni a GymbitBandu által kínált lehetőségeket.  Ha fitt akarsz maradni, mindenképpen érdemes kipróbálnod...