A kosarad üres.

Próbáld ki a

7 érv a léböjtkúra mellett

Szeretnéd gyorsan visszanyerni megszokott alakod? Egy néhány napos léböjtkúra segíthet céljaid elérésében!

Szeretnéd gyorsan visszanyerni megszokott alakod? Egy néhány napos léböjtkúra segíthet céljaid elérésében!

 

1. érv: A léböjtkúra az egyik leghatékonyabb méregtelenítő módszer

Az emberek sokféle módon igyekeznek a testükben lerakódott méreganyagoktól megszabadulni, de erre a gyümölcslevek kínálják az egyik legismertebb és leghathatósabb megoldást. Egy lékúra nem csupán a szervezetben megrekedt toxinoktól segít megszabadulni, de rendkívül eredményesen hidratál is, aminek következtében a szervezet öntisztuló mechanizmusai is jobban működnek. A kúrához melegen ajánljuk a görögdinnyéből, uborkából és korianderből készült italokat, mert ezek az összetevők rendkívül jól méregtelenítenek, így hozzájárulnak a folyamat meggyorsításához.

 

2. érv: A léböjtkúra biztonságosabb a vízkúránál

A klasszikus böjtölésnél csak vizet szokás fogyasztani, de ez nem feltétlenül a legbiztonságosabb módszer. Ha alacsony a vércukorszinted és néhány napig csak vizet veszel magadhoz, nagyon legyengülhetsz, amit egészen biztosan nem szeretnél. Ha ezzel ellentétben gyümölcsök és zöldségek leveit fogyasztod, hozzájuthatsz a szervezet számára létfontosságú vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, illetve hozzájuttatod tested a normál működéshez szükséges cukorhoz is. A léböjtkúra ugyanolyan hatásos, mint a vízböjt, de maga a méregtelenítési folyamat kellemesebb.

 

3. érv: A léböjtkúra mellett folytathatja megszokott életvitelét

Ahogyan a fentiekben utaltunk rá, a vízböjt gyengeségérzetet, fáradtságot, szédülést és émelygést is okozhat, ami nem különösebben jó hír, ha a kúra alatt mindennapi teendőidet is el kell végezned. Ha megteheted, hogy a méregtelenítés idejére kiveszel egy hét szabadságot, az egész napos fáradtság és gyengeség nem okoz majd fennakadást mindennapjaiban, de ha a kúra alatt munkahelyeden és otthon is helyt kell állnod, a kellemetlen tünetek rengeteg problémát okozhatnak. A léböjtkúra során szerencsére normál módon végrehajthatod munkahelyi és otthoni feladataidat is.

 

4. érv: A léböjtkúra szabadságra küldi emésztőrendszerét

A hosszú és bőséges étkezésekkel tarkított téli ünnepek megviselik az emésztőrendszert, hiszen ilyenkor többet eszünk a kelleténél, eltérünk a megszokott étkezési időktől és tányérjainkról sok egészségtelen étel fogy el. A léböjtkúra azért is nagyszerű, mert pihenést biztosít az emésztőrendszer számára, hiszen a gyomorba csak a könnyebben és gyorsabban emészthető levek kerülnek. Ezáltal sokkal kevesebb energiát fordítunk magára az emésztésre, aminek hatására energiaszintünk is megnő.

 

5. érv: A léböjtkúra kitűnően hidratálja a testet.

Ha gyakran érzed magad fáradtnak, annak hátterében folyadékhiány is állhat, ráadásul az ünnepi étkezések és szokások sem segítik elő a megfelelő folyadékbevitelt. Bizonyára nem ittál meg naponta 6-8 pohár vizet, és vélhetően sokkal több alkoholt is ittál a megszokottnál az ünnepek alatt. A léböjtkúrával remekül feltölthetjük a test folyadékraktárait, ezzel pedig pont azt adjuk meg szervezetünknek, amire a hosszú decemberi és januári hónapok után annak szüksége van.

 

6. érv: A léböjtkúra gyors és egyszerű

Nem igényel különösebb tervezést, ha néhány napig csak gyümölcs- és zöldségleveket iszol. Csak el kell határoznod magad, majd be kell szerezned az italok alapanyagait. Hamar visszanyerheted az ünnepek előtti alakod, ráadásul a léböjtkúra nem nevezhető sem drágának, sem pedig bonyolultnak. Ez jó hír azok számára, akik szeretnének tenni magukért de nem igazán voltak biztosan abban, hogy miképpen lássanak hozzá.

 

7. érv: A léböjtkúra alatt fogyasztható italok nagyon finomak

Ha végeztél már ezelőtt méregtelenítést, valószínűleg nincsenek róla jó emlékeid, ám a léböjtkúra teljesen más élményeket tartogat. Lehetőséget nyújt új receptek kipróbálására, ennek során megannyi szín- és ízvariációt alkothat, ami kreativitásának is szórakoztató kihívást jelenthet. A léböjtkúra alatt szinte bármilyen gyümölcs- és zöldségital kombinációját megkóstolhatod. Itt az ideje, hogy saját lékoktéljaiddal kísérletezz!