A kosarad üres.

Próbáld ki a

Hogyan kerüljük el, hogy télen felszedjünk néhány kilót?

Nem csak legenda, hogy télen felszedünk néhány kilót. Az emberek többsége számos okból hízik meg. Mivel a tél szinte már a küszöbön áll, összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyek segítenek abban, hogy idén télen edzett maradj! 

Lássuk be: az alacsonyabb hőmérséklet miatt kevesebb testmozgást végzünk a szabadban, a rövidebb napok miatt pedig csökken az edzés iránti motivációnk. Csökken az aktivitásunk, ezért meghízunk, és a plusz kilóktól általában nehéz megszabadulni.

A tél az alacsony hőmérséklet és a rossz időjárás ellenére ideális időszak a mozgásra. Síeléssel vagy korcsolyázással is égethetjük a kalóriákat. De ha valaki nincs oda ezekért a sportokért, nem kell a szabadba mennie, akár a saját otthona kényelmében is mozoghat.

Benti edzés

Ha nem kedveled a fitnesz stúdiókat vagy a szervezett, csoportos edzéseket, szerezz be saját fitneszgépet és eddz egyedül.

Nincs másra szükséged, mint motivációra és időre, és már sikerülni is fog!

Milyen fajta edzés felel meg a téli időszakban?

  • Lábnyújtó és feszesítő gyakorlatok: a lábat igénybe vevő gyakorlatok a leghatékonyabbak a hízás elkerülése érdekében. A lábakon elhelyezkedő izomcsoportok égetik el a legtöbb kalóriát.
  • Erősítő edzés: tesz róla, hogy az anyagcseréd ne merüljön téli álomba. Az aktív anyagcsere segít megtartani a súlyod.
  • Aerób edzés: kellemes összefoglaló edzés. Energiával tölti fel a testet. Az energiától jobban érzed majd magad, és könnyebb lesz kivárni a tavaszt.

Néhány plusz kiló nem árt

Ha télen úgy határozol, hogy megőrzöd a testsúlyod vagy fogyókúrázni kezdesz, ne ess túlzásba. A kutatások bebizonyították, hogy néhány kiló felesleg télen erősebbé teszi az immunrendszert. A felesleges zsír tehát olyan energiát jelent, amelyet az immunrendszer a betegségek leküzdésére használ. Ne félj attól a néhány plusz kilótól!

FIGYELMEZTETÉS A szakértők válaszai egyedi kérdésekre adott tanácsok, ezért nem alkalmasak nyilvános felhasználásra. Nem jelentenek orvosi vagy más szakmai véleményt, és sohasem helyettesíthetik az orvosnál vagy szakorvosnál tett látogatást. Mivel minden ember különböző, beszélje meg orvosával , megfelelnek-e Önnek a termékek és a gyakorlatok. Ne feledje, hogy a folyamatos kutatás és az adott szakterület fejlődése miatt egyes egészségügyi információk idejétmúltak lehetnek.