A kosarad üres.

Próbáld ki a

Hogyan tesz fitté az EMS technológia?

Az elektromos izomstimuláció (EMS) egy olyan innovatív technológia, amely elektromos impulzusokkal váltja ki az izomösszehúzódást. Remekül hangzik, de talán éppen azt kérdezed, hogy miképpen segít hozzá mindez a fittséghez? Az alábbi 9 érv megválaszolja, hogy miért érdemes barátságot kötni az EMS technológiával...

1. Már évtizedek óta használják az élsportolók edzéseihez

Bizony. Az EMS technológia a 60-as években indult el a népszerűség útján, és számos sportágban segített növelni azon sportolók teljesítményét, akik már eleve a lehető legfittebbek voltak. Ha a világ legjobb sportolóinak segít, akkor egészen biztosan neked is hasznodra válhat.

 

2. Helyetted dolgozik

Így tökéletes megoldás, a kanapén lustálkodók, a mozgásszervi panaszokkal küzdők, vagy azok számára, akiknek nincs idejük rendszeresen edzeni. Az elektromosság anélkül stimulálja az izmaidat, hogy neked erőfeszítéseket kellene tenned, tehát az izmok használata nélkül növeszthetsz vagy tarthatsz meg izomtömeget. Pihenj a tévé előtt, vagy szundikálj egyet, és hagyd, hogy a modern technológia helyetted is dolgozzon.

 

3. Az egész testet tónusosabbá teszi.

Az EMS technológia gyakorlatilag a test összes izmát képes stimulálni, tehát használatával tónusos láb-, kar, fenék vagy hátizmokra számíthatsz, de segítségével még a test legnehezebben formálható izmát, a hasizmot is tonizálhatod. Az EMS technológiával működő hasizomtrénerek csodákra képesek olyan embereknél, akik nem akarnak vagy tudnak az edzőteremben keményen edzeni azért, hogy nyárig bordás hasizmokra tegyenek szert...

 

4. Hatékonyabb lehet a hagyományos erőedzéseknél is.

Már régóta vizsgálják, hogy az EMS még a jó öreg súlyemelésnél is hatékonyabb-e (és a közeli jövőben kétség kívül az is lesz), de azt néhány kutatás már most kimutatta, hogy az EMS (szakemberek irányítása mellett) jobban működik mint a „kézi” izomaktiválás, mivel közvetlen és teljes izomösszehúzódást tesz lehetővé.

 

5. Segíthet újra formába lendülni

A betegségek és sérülések, különösen a hosszan tartóak, könnyen izomvesztéshez vezethetnek, és a kényszerpihenő előtt felépített izomtömeget visszanyerni bizony fáradtságos feladat. De az EMS segítségével sokkal könnyebbé válik, mert az elektromos izomstimuláció akkor is erősítheti az izmokat, amikor te még nem vagy rá képes, így napokkal de akár hetekkel is lerövidítheti a rehabilitációs és regenerációs folyamatokat. Nem véletlen, hogy az EMS ennyire népszerű terápiás eszköz...

 

6. Segíthet elérni a vágyott eredményeket

A legtöbb EMS készülék többféle programot, impulzuserősséget, impulzusfrekvenciát és impulzustípust kínál, így lehetővé teszi, hogy saját igényeid szerint alakítsd az edzésedet. A különböző stimulációs típusok használatával javíthatod az izmaid kitartását és növelheted az általuk kifejtett erő nagyságát.

 

7. Manapság szinte mindenki számára elérhető

A modern fitnesztechnológia gyors fejlődésének köszönhetően az EMS eszközökhöz ma már szinte mindenki hozzáfér. Régen elmúltak azok az idők, amikor az EMS nyújtotta lehetőségek csak profi sportolók számára voltak fenntartva. A készülékek árfekvése a normál fitneszgépek árkategóriájába esik, és a legtöbb EMS eszköz használatához nem kell egészségügyi szakembernek lenni.

 

8. Az eredmények gyorsan megmutatkoznak

Nem könnyű elérni a hőn áhított alakot, ha már egy ideje elhanyagoltad a testedet. A rendszeres edzés (ha intenzív és tényleg rendszeres) egy idő után már látható eredményeket nyújt, de mi van akkor, ha ennél gyorsabb megoldásra vágysz? A nyár végül is néhány hónap múlva a nyakunkon van...Ha az EMS technológiát a hagyományos és rendszeres testedzéssel kombinálod, sokkal gyorsabban eléred a kitűzött célt!

 

9. Tökéletesen biztonságos

Sokan aggódnak az „áramütés” kockázata miatt, de légy nyugodt: az EMS készülékek tökéletesen megbízhatóak, ha betartod a használati útmutatót és a kezelési utasításokat. Tudnod kell, hogy az ilyen készülékekben használt elektromos impulzusok viszonylag gyengék, nem terhelik meg a testet, és eleve hasonlítanak azokra az impulzusokra, amelyeket a test maga is automatikusan létrehoz az izmok mozgatásához. Bizonyos krónikus betegségeket leszámítva az EMS technológia minden esetben biztonságos és a legtöbb ember korlátozások nélkül használhatja. Ha biztosan szeretnéd tudni, hogy neked való-e, kérd ki kezelőorvosod véleményét!