A kosarad üres.

Próbáld ki a

Milyen mozgásfajták a legjobb zsírégetők

Tagadhatatlan tény: a testmozgás befolyásolja a zsírégetést. A szervezetünk nem csak edzés közben, hanem azután is égeti a kalóriákat. A fizikailag aktív emberek nyugalmi állapotban is több energiát használnak fel. Ez azt jelenti, hogy még az edzés végeztével is érezzük a mozgás hatását és a megnövekedett anyagcsere tevékenységet. Ellenőrizd, hány kalóriát égethetsz el a különféle mozgásfajtákkal. 

A folyamatos mozgás égeti a legtöbb kalóriát

A 30 percnél tovább tartó és különféle izomcsoportokat megmozgató edzés több kalóriát éget el. Leghatásosabb a vegyes edzés, amely a súlyemelést és az aerób mozgást kombinálja.

A kalóriaégetés számításának alapja az a sajnálatos tény, hogy testúlykilogrammonként 7000 kalóriát kell elégetni..

Az alábbi táblázatban bemutatjuk, mennyi időre van szükség egy kilogramm súlyfelesleg elvesztéséhez. Ne felejtsd: ezeket a gyakorlatokat a családoddal és a barátaiddal együtt is végezheted, és nagyon szórakoztatóak! Észre sem veszed, hogy zsírt égetsz, miközben alig teszel érte erőfeszítést!

Kalóriaégetési táblázat

Tevékenység

Kalória mennyiség 1 óra alatt

1 kg súlyvesztéshez szükséges órák száma

Előnyei

Gyaloglás

- átlagos sebesség 5 km/h vízszintes felületen: 330-420 kalória; - gyaloglás hegymenetben: 660-900 kalória

- vízszintes felületen 16-21 óra; - hegymenetben 7-10 óra

Kezd egy lassú, 10-perces gyaloglással, ami segít bemelegíteni a lábaid. Majd felváltva gyalogolj gyorsan és lassan, 5, illetve 3 percen keresztül. Később növelheted a gyors tempójú gyaloglások közötti szünetek időtartamát. Mindig lassú tempójú gyaloglással fejezd be.

Kerékpározás

600-900 kalória

11-23 óra

Szórakoztató mozgásfajta, amely feszesebbé teszi a láb, a fenék és a has izmait, miközben minimális megterhelést jelent az ízületek számára.

Úszás

550-750 kalória

9-13 óra

A test összes izmaira hat. Leveszi a terhet a gerincről.

Evezés

400-600 kalória

11-17 óra

Szép feszessé teszi a felsőtestet. Ha jó a technikád, a törzsed és az alsótested is feszesebbé teheted.

Súlyemelés

300-440 kalória

15-23 óra

Növeli az izomerőt és feszesíti a testet, javítja a tartást és segít a csontritkulás ellen.

Lépcsőzőgép

350-440 kalória

15-20 óra

Hatásosan feszesíti és erősíti a problémás területeket, pl. a lábat és a feneket, és kiválóan alkalmas fogyáshoz.

Sígép

550-680 kalória

10-13 óra

Hatásos aerób edzés a felső- és az alsótest számára. Az egész testet feszesebbé teszi.

Az edzés fajtájától függetlenül mérsékleten és józanul végezze az edzést. Ne essen túlzásba, mivel mozgás közben a testének szüksége van pihenésre.

FIGYELMEZTETÉS A szakértők válaszai egyedi kérdésekre adott tanácsok, ezért nem alkalmasak nyilvános felhasználásra. Nem jelentenek orvosi vagy más szakmai véleményt, és sohasem helyettesíthetik az orvosnál vagy szakorvosnál tett látogatást. Mivel minden ember különböző, beszélje meg orvosával , megfelelnek-e Önnek a termékek és a gyakorlatok. Ne feledje, hogy a folyamatos kutatás és az adott szakterület fejlődése miatt egyes egészségügyi információk idejétmúltak lehetnek.