A kosarad üres.

Próbáld ki a

Teremts tökéletes ünnepi hangulatot otthon készült díszekkel

Várod már az ünnepeket? A varázslatos hangulatot, azt, hogy az egész család összegyűlik, a finom ételeket, és az ajándékozást családi körben? És mi a helyzet a hagyományos karácsonyi díszekkel? Tudod már, miként fogod idén feldíszíteni az otthonod? Van néhány csodás karácsonyi dísz ötletünk, melyeket otthon készíthetsz el. Kezdj hozzá!

Várod már az ünnepeket? A varázslatos hangulatot, azt, hogy az egész család összegyűlik, a finom ételeket, és az ajándékozást családi körben? És mi a helyzet a hagyományos karácsonyi díszekkel? Tudod már, miként fogod idén feldíszíteni az otthonod? Van néhány csodás karácsonyi dísz ötletünk, melyeket otthon készíthetsz el. Kezdj hozzá!

Otthon készült díszek

Miért akarna bárki otthon karácsonyi díszt készíteni, ha az üzletek tele vannak különféle gyönyörű díszekkel? Csak azért, mert a saját kezűleg készült díszek varázslatot, melegséget visznek az ünnep hangulatába. Olyanná varázsolhatod házad, vagy lakásod, ahol a vendégek mind otthon érezhetik magukat.

Ezen felül a saját kezűleg készített díszekkel sok pénzt spórolhatsz, és készítésük közben remekül szórakozhattok a családdal. Szükséged van néhány otthon elkészíthető dísz ötletre?

Ehető díszek

Egyszerű és hatékony – ezek a díszek nem csak jól néznek ki, de megtöltik a korgó hasat is. Ki tud ellenállni egy ilyen jó ötletnek? Sokféle ehető díszt lehet készíteni- mi két olyat választottunk, melyek hagyományos, karácsonyi finomságok.

Mézeskalács

Biztosan van saját mézeskalács recepted, ami a családtagok között kézről-kézre jár már generációk óta. Idén változtass egy kicsit a recepten, és használd fel a mézeskalácsot a dekorációhoz. Hogy hogyan?

Csak szúrj egy kis lyukat a mézeskalácsba, köss rá egy madzagot, díszítsd ki hagyományos színű cukormázzalfehérrel, pirossal, zölddel- és akaszd a karácsonyfára ezeket a csodás, kézzel készült díszeket. Ha az éhség már kibírhatatlan, vegyél le belőlük, és edd meg őket. 

Karácsonyi cukor  

Egy kis kézügyességgel bármilyen csokoládét, vagy karácsonyi süteményt fantasztikus dísszé alakíthatunk, így még meghittebb lesz a karácsony. A cukorka díszt úgy készítheted el, hogy karácsonyi csomagolópapírba burkolod a cukorkát, s ezt akasztod a fára, teszed a polcra, asztalra. Egyszerű, ám hatékony díszítés.

Természetes díszek

A sok mesterséges, boltban kapható dísz helyett jobb néha kicsit közel maradni a természethez. A természetes díszek szépen kiegészíthetik az ünnepi díszbe öltöztetett lakást, garantáljuk, hogy szeretteid valódi ünnepi hangulatba kerülnek a gyönyörű, természetes dekorációnak köszönhetően. .

Valódi karácsonyfa

Ha nem félsz a padlóra hulló tűlevelektőI, idén állíts valódi fenyőfát! Különleges illata átjárja majd az egész lakást. Válassz egy szép ezüst, vagy lucfenyőt, és ügyelj rá, hogy legyen elegendő hely a fa alatt az ajándékoknak. Biztosan sok lesz belőlük idén!  

Örökzöld ágak

A gyönyörű, természetes örökzöld ágak és csokrok igazi dísz műremekekké válhatnak. Készíts lógó, álló, fekvő kompozíciót belőlük, melyeket otthon praktikusan bárhová tehetsz. Az örökzöld ágakat remekül felhasználhatod az adventi koszorúhoz-mindenki csodájára jár majd, aki hozzád látogat.

Egyéb díszek

Lehet, hogy nem hiszed el, de csodás díszeket készíthetsz olyan egyszerű anyagokból, mint a papír, karon lap, vatta, vagy üveg. Emlékezz csak vissza, milyen klassz volt díszeket készíteni, amikor még gyerek voltál!

Vedd elő az ollót és ragasztót, és gyárts gyönyörű díszeket. Kellemes időtöltés az egész családnak! Készíts hóembert vattából, vágj ki kartonból fenyőfát, és hógolyót. Legyen az ünnep igazán kreatív időszak az egész családnak!