A kosarad üres.

Próbáld ki a

Vigyázz az egészségedre az ünnepek alatt is

Tudjuk, hogy az ünnepek nem csak sok örömet és csodás ajándékokat hoznak, de rengeteg kísértést is. Az ünnepi időszakban sokan elfelejtkeznek egészségükről a kulináris élvezetek, a társadalmi kötelezettségek, a tömeg és a hideg idő miatt. Összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segítségével még a zsúfolt ünnepek alatt is vigyázhatsz magadra és a testedre.

Tudjuk, hogy az ünnepek nem csak sok örömet és csodás ajándékokat hoznak, de rengeteg kísértést is. Az ünnepi időszakban sokan elfelejtkeznek egészségükről a kulináris élvezetek, a társadalmi kötelezettségek, a tömeg és a hideg idő miatt. Összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segítségével még a zsúfolt ünnepek alatt is vigyázhatsz magadra és a testedre.

Tipp #1: Szervezés

Sok minden történik az ünnepek alatt, így könnyen elfelejtkezhetünk arról, hogy vigyáznunk kell az egészségünkre, Mi a megoldás? A szervezés- készíts ütemtervet az ünnepi időszakra, és lehetőségeidhez mérten tartsd magad hozzá!  Írd a tervbe az ajándékvásárlást, családi látogatásokat, baráti találkozókat, és minden más tennivalót.

A hatékony szervezéssel rengeteg értékes időt spórolhatsz, és megkímélheted magad a karácsonyi rohanástól, így sokkal több időt fordíthatsz olyan tevékenységekre, melyek pozitív hatással vannak szervezetedre és közérzetedre.

Tipp #2: Kerüld a stresszt

Bár a közelgő ünnepek sok örömet tartogatnak, de valljuk be, néha fáradtsággal és stresszel is járnak. Teljes mértékben nem szabadulhatunk meg a stressztől, de meg lehet próbálni kordában tartani, és boldogabbnak, energikusabbnak maradni.

Ne szomorodj el, ha nagy a tömeg a bevásárlóközpontokban, vásárolj inkább kisebb boltokban, online, vagy olyan időpontban, amikor mások nem érnek rá vásárolni. Ne engedd, hogy a sok meghívás és ünneplés, és a többi társasági esemény teherré váljanak számodra,- az ünnepek arról szóljanak, hogy jól érezd magad, így csak azokra az eseményekre menj el, melyeken valóban szeretnél részt venni.

Tipp #3: A tél előnyei

A közelgő ünnepi időszak másik nagy előnye, hogy tél van, amikor számtalan lehetőség van arra, hogy aktívan töltsd el az időt. Azon gondolkozol, mik ezek a lehetőségek? Természetesen a legtöbb téli tevékenység a hóhoz kapcsolódik. Maradj formában, és vigyázz az egészségedre az ünnepek alatt is a síelés, szánkózás és korcsolyázás segítségével.

Ha nem vagy sportrajongó, építs hóembert, hógolyózz, lapátolj havat, vagy sétálj a hófödte természetben.  Ezek a tevékenységek kikapcsolnak, energiával töltenek fel, hogy készen állj az ünnep újabb kihívásaira.

Tipp #4: Maradj aktív

Ne felejtkezz el a rendszeres fizikai aktivitásról az ünnepek alatt sem! Tudjuk, hogy az ünnepek mindig programokkal zsúfoltan telnek, de szakíts néhány percet minden nap az edzésre.

A sportszerek és edzőgépek használata segíthet formában maradni. Lehetővé teszi, hogy rendszeresen, otthonod kényelmében edz, akkor, amikor épp van rá néhány perced. Hatékonyan és egyszerűen tehetsz így valamit egészségedért!  

Tipp #5: Figyelj arra, mit eszel

Az ünnepek során talán a kulináris élvezetek jelentik a legnagyobb kísértést. Tudtad, hogy nagyon sok ember már az ünnepek elején elkezd plusz kilókat felszedni? Ha szeretnéd ezt elkerülni, légy kissé óvatosabb és mértéktartóbb az ünnepek alatt!

Igen, minden ünnepi asztal tele van jobbnál-jobb ételekkel. de próbálj meg higgadt és racionális maradni! Ha ügyelsz rá, mit eszel, még nem jelenti azt, hogy nem fogod élvezni az ünnepeket. Épp ellenkezőleg- minden finomságot megkóstolhatsz, amivel megkínálnak, csak mindenből keveset egyél. Apró élvezetekkel az ünnepek alatt is egészséges és fitt maradhatsz. 

Tipp #6: Óvatosan igyál

Az ünnepek sok vidám pillanatot nyújtanak, amikor mindenképp koccintani kell egy finom pezsgővel, vagy borral, a családtagokkal és barátokkal. Semmi rossz nincs ebben, de gyakran előfordul, hogy elfelejtjük korlátainkat, és többet iszunk a kelleténél. A túlzott alkoholfogyasztás rendkívül káros a testnek és az elmének, így ebben érdemes mértéktartónak lenni még az ünnepek alatt is.